Αγέραστες οι δίνες.Ο κύκλος αγέραστος σαν πνεύμα που περιφέρει τα ρόδια του από γενιά σε γενιά, αφήνοντας σαν χνάρι, το πουκάμισό του φιδιού, να περπατήσεις ο απόγονος, να ξεγελάσει το Μινώταυρο και να αγκαλιάσει το φως και σένα!!!
Συγκεντρώνω τους πόθους μας, έτσι έξω από τους προμαχώνες έχω την πολιτεία μας στην καρδιά και έναν αόρατο στρατό με άρματα και άλογα βάζω στα δικά σου χέρια
Πήγαινε στην παραλία σκύψε στη θάλασσα … ξεκίνα να μετράς τις σταγόνες του νερού.... Τόσο πολύ σ’αγαπώ!!!
Γ.ΡΟϊΛΟΣ 1867-1928
Οι ποιητές (π. 1919)
Το DNA του Ποιητή
Μίνα Παπανικολάου
“Στα βιβλία της ζωής, που δεν γράφτηκαν ακόμα, στο αίμα των Ποιητών που θα ρέει πάντα ταγμένο στην Ουτοπία, στο θάνατο που νικήθηκε από το δάκρυ της αγάπης, στα παλάτια που χτίσαμε, αποκλείοντας τα σκοτάδια, στο Φως, Νυν και Αεί”
Πώς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα η Βασίλισσα της Αγγλίας «μεταμφιέζεται» σε Φρέντι Μέρκιουρι και ο Πάπας γίνεται… Φιντέλ Κάστρο; Πώς μπορεί ο γνωστός ράπερ Εμινεμ να τραγουδάει δίπλα στην Αφροδίτη της Μήλου ή πώς είναι δυνατόν ο Φρανκ Σινάτρα να κάνει ντουέτο με την Κάιλι Μινόγκ;
Κοστούμια, μάσκες και περούκες από χαρτί είναι τα μοναδικά του μέσα πέρα από τη μουσική τα οποίο χρησιμοποιεί το «ζωντανό καρτούν» Ενιο Μαρκέτο για να παρουσιάσει ένα θεαματικό σόου μ΄ένα ρεπερτόριο βασισμένο σε περισσότερους από 100 παγκοσμίως γνωστούς χαρακτήρες. Εν προκειμένω, θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ των μιμήσεών του στην Αθήνα, σε έξι παραστάσεις οι οποίες θα δοθούν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μεταξύ 10-13 Νοεμβρίου.
Φαντασία, δεξιοτεχνία, ταχυδακτυλουργική ταχύτητα και σπαρταριστό χιούμορ είναι η συνταγή για να «γραφτεί» αυτό το σόου που θυμίζει παιδικό βιβλίο με τους χάρτινους ήρωες να ξεπετάγονται από κάθε σελίδα. Ηρωές του ο Ελβις Πρίσλεϊ, η Μέριλιν Μονρόε, η Σερ, η Σελίν Ντιόν, οι περίφημοι Τρεις Τενόροι, ο Μπόι Τζορτζ, η Μαντόνα, η Γκλόρια Γκέινορ αλλά και η Μαρία Κάλλας, ο Βαν Γκογκ, ακόμη και η Μόνα Λίζα.
Ο βενετός Ενιο Μαρκέτο ήταν ένας ζωγράφος που αποφάσισε να ασχοληθεί με την μιμική όταν οραματίστηκε μια χάρτινη Μέριλιν Μονρόε να… έρχεται πετώντας κατά πάνω του! Γνωστός για τα ασταμάτητα γέλια που προκαλούν οι παραστάσεις του, είχε εμφανιστεί στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια στο Μέγαρο σε πέντε sold out παραστάσεις αλλά και παλαιότερα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου του Βόλου.
Άγγιξέ με και μην απορείς που έχω αιμάτινο βλέμμα. Μα δεν είδα ποτέ την αυγή' θα είναι η πρώτη με εσένα...
Ίσως να σαι και συ μια μικρή τρυφερή αυταπάτη, μα στο χάος που είναι η ζωή το μικρό είναι κάτι...
Θα χαρώ να βρω μήνυμά σου...
Τα φεγγάρια δεσμεύτηκαν να μικραίνουν σκιές να φέρνουν περισσότερο φως στις καμάρες στις αδοκίμαστες πλεύσεις στων κατακλυσμών τα γυρίσματα να προστατεύουν την κιβωτό των δακρύων κλείνοντας σε ασκούς νέφη Αιόλεια σ’ όλους τους πορθμούς συμπαντικών ταξιδιών για τα πλεούμενα της αγάπης.
ΠΛΕΥΣΕΙΣ - ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ
Άγγελος Πετρουλάκης - Συνάζω τις θύμησες...
Έναν ήλιο που έγερνε έγκοπος, έναν ορίζοντα που μάτωνε, έναν γλάρο που επέμενε να χορεύει ζεϊμπέκικο πάνω απ’ τα ιστία των τρεχαντηριών.