• GAIVOTAS

    Να’ μουν πουλί θαλασσινό να ‘ρχόμουνα όπου είσαι…

    Choose your languageto translate

    Πάνω από τις πατημασιές που αφήνουν οι οπλές των αλόγων

    καθώς οι άνθρωποι έφιπποι καλπάζουν

    ακολουθώντας τα τύμπανα της παραφροσύνης

    θα σκορπίζω τις στιγμές μας αγάπη μου σβήνοντας έτσι

    -αν και με πόνο- τα ίχνη από το μάταιο τούτο σπαραγμό.

    Για τους μακρινούς απόγονούς μας,

    όταν από ανάγκη κάποτε θα θελήσουν να μας πάρουν το κατόπι….

    μη και ματώσουν σε τούτους τους θρυμματισμένους καιρούς που αγαπηθήκαμε….

    Β.Π

  • free counters

    ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

    gefi@otenet.gr

  • Blog Stats

    • 299,111 hits
  • Στον καθρέφτη του νερού Δυσπιστείς Την ίδια σου την όψη

  • ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

  • Μπορεί αυτός ο κόσμος να είναι ένα λάθος αλλά οι κερασιές ανθίζουν

  • ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – SOS 1056

  • Αγέραστες οι δίνες. Ο κύκλος αγέραστος σαν πνεύμα που περιφέρει τα ρόδια του από γενιά σε γενιά, αφήνοντας σαν χνάρι, το πουκάμισό του φιδιού, να περπατήσεις ο απόγονος, να ξεγελάσει το Μινώταυρο και να αγκαλιάσει το φως και σένα!!!

  • WWF

  • Συγκεντρώνω τους πόθους μας, έτσι έξω από τους προμαχώνες έχω την πολιτεία μας στην καρδιά και έναν αόρατο στρατό με άρματα και άλογα βάζω στα δικά σου χέρια

  • Αρχείο

  • XAMOΓΕΛΑΣΤΕ

  • Πήγαινε στην παραλία σκύψε στη θάλασσα … ξεκίνα να μετράς τις σταγόνες του νερού.... Τόσο πολύ σ’αγαπώ!!!

  • Γ.ΡΟϊΛΟΣ 1867-1928

    Γ.ΡΟϊΛΟΣ 1867-1928 Οι ποιητές (π. 1919)

    Το DNA του Ποιητή

    Μίνα Παπανικολάου

    “Στα βιβλία της ζωής, που δεν γράφτηκαν ακόμα, στο αίμα των Ποιητών που θα ρέει πάντα ταγμένο στην Ουτοπία, στο θάνατο που νικήθηκε από το δάκρυ της αγάπης, στα παλάτια που χτίσαμε, αποκλείοντας τα σκοτάδια, στο Φως, Νυν και Αεί”
     
  • Κικλήσκω μέγαν, αγνόν, εράσμιον, ηδύν έρωτα, τοξαλκή, πτερόεντα, πυρίδρομον, εύδρομον ορμή, συμπαίζοντα θεοίς ηδέ θνητοίς ανθρώποις, ευπάλαμον, διφνή, πάντων κληίδας έχοντας

  • SYNC BLOGS

  • γλάροςΠου ακούμπησες τα λευκά σου φτερά και έγιναν γκρίζα; ρώτησε τον γλάρο μια πεταλούδα. - Πέρασα από την σκέψη ενός πικραμένου... ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

  • Σώπασε…
    ένα σκυλί αλυχτάει μέσα στη νύχτα..
    Σώπασε…
    ένας κάδος απορριμμάτων
    λεηλατείται στα μουλωχτά έξω από την πόρτα μας.
    Σώπασε....
    Ένα κλάμα παιδιού σέρνεται στο δρόμο σα φίδι.
    Σώπασε…
    Δεν έχω πια λέξεις.
    Τις σκόρπισα όλες σε μικρές-μικρές φλογίτσες
    και περιμένω, βουβά να με αγκαλιάσεις απόψε…..
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΑΝΕR' S TATTOO

    ΝΕΡΑΪΔΑ ΜΟΥ

    Kοιτώ τα μάτια σου και ταξιδεύω σε χίλιες παραμυθιένες λίμνες....

    μα πάντα μια η νεράϊδα....

    ΕΣΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!!!!!

  • ''Άς χαρίσουμε στην λογική αλήτικες φτερούγες''

    Π.Ελυάρ

    Kι΄αμα πηδάω κάθε νύχτα

    από την κορυφή της λύπης μου δεν είναι απο συνήθεια ειναι γιατί η αλήθεια, κύριοι, προϋποθέτει ύψος.

    Γ.Στίγκας

    ΤΟ ΦΕΥΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ

    Μου μοιάζουνε οι πελαργοί

    σαν την ψυχή του ποιητή

    που και να θέλει δεν μπορεί

    στον τόπο του να μένει...

  • το πρώτο μου βραβείο

    ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΥ BLOG http://www.sync.gr/takis012/

West End Stars in Concert

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η σκηνή του Θεάτρου Badminton θα γεμίσει με τη λάμψη και την αίγλη του West End του Λονδίνου. ‘Ετσι, τα καλύτερα τραγούδια των πιο σημαντικών μιούζικαλ όλων των εποχών ερμηνευμένα από τους τρεις κορυφαίους πρωταγωνιστές των λονδρέζικων παραγωγών, Ramin Karimloo («Love Never Dies», «The Phantom Of The Opera»), Simon Bailey («Les Miserables», «The Phantom Of The Opera») και Stephen Rahman-Hughes («West Side Story», «Bombay Dreams»), με τη Φωτεινή Δάρρα να συμμετέχει ως guest star, αναμένεται -δίχως άλλο- να εντυπωσιάσουν.

Και όλα αυτά μέσα από μία θεαματική γκαλά συναυλία, από τις 20 έως τις 23 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή 45μελούς σύγχρονης συμφωνικής ορχήστρας. Από τον Φρεντ Αστέρ και την Τζίτζερ Ρότζερς έως τη Λάιζα Μινέλι και την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, το μιούζικαλ αριθμεί σχεδόν εννέα δεκαετίες. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, κατά τα τέλη του 19ου αιώνα. Πρόκειται για ένα είδος θεάματος, το οποίο έχοντας ως πρότυπο το λαμπρό μουσικό λιμπρέτο του Αγγλου ποιητή και δραματικού θεατρικού συγγραφέα Τζον Γκέι «Η Οπερα των Ζητιάνων» (1728), εξαρχής συνδύαζε τον πεζό λόγο, το χορό και το τραγούδι. Μια ξεχωριστή μορφή θεάματος με λαϊκή θεματογραφία και ηχητική υπόκρουση και με μια πληθωρική χορευτική διάσταση. Πάντως, από όλες τις χώρες που το υιοθέτησαν, το Μιούζικαλ θα παρέμενε κυρίως αγγλοσαξονικό.

Σπάνια συγκυρία
Οσο για τις συγκεκριμένες παραστάσεις στο Badminton, συνιστούν μία σπάνια καλλιτεχνική συγκυρία, αφού τα καλύτερα τραγούδια των μεγαλύτερων μιούζικαλ του West End -όπως τα «Cats», «Jesus Christ Superstar», «Miss Saigon», «Rent», «Love Never Dies», «We Will Rock You», «Hair», «Evita», «Disney’s Beauty And The Beast», «Wicked» και φυσικά το θρυλικό The Phantom Of The Opera- ερμηνεύονται από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές τους που αποτελούν αυτή τη στιγμή την αφρόκρεμα της θεατρικής σκηνής του Λονδίνου.

Και βέβαια, η ιδιαίτερη φωνή και η ερμηνευτική δεξιοτεχνία της Φωτεινής Δάρρα συμπληρώνουν ιδανικά αυτό το All-Star Cast, με το μουσικό διευθυντή του «Phantom of the Opera», Callum McLeod, να διευθύνει τη συμφωνική ορχήστρα.

Του Γιώργου Βαϊλάκη

Υποβολή σχολίου

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Αλλαγή )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.