• Δώστε μου ένα μέρος να κοιτάω

  Ξεχάστε με στη θάλασσα.....

  GAIVOTAS

  Να’ μουν πουλί θαλασσινό
  να ‘ρχόμουνα όπου είσαι…


  Choose your language
  to translate

  Πάνω από τις πατημασιές που αφήνουν οι οπλές των αλόγων

  καθώς οι άνθρωποι έφιπποι καλπάζουν

  ακολουθώντας τα τύμπανα της παραφροσύνης

  θα σκορπίζω τις στιγμές μας αγάπη μου σβήνοντας έτσι

  -αν και με πόνο- τα ίχνη από το μάταιο τούτο σπαραγμό.

  Για τους μακρινούς απόγονούς μας,

  όταν από ανάγκη κάποτε θα θελήσουν να μας πάρουν το κατόπι….

  μη και ματώσουν σε τούτους τους θρυμματισμένους καιρούς που αγαπηθήκαμε….

  Β.Π

 • free counters

  ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ efigeo63@gmail.com

 • Blog Stats

  • 969.925 hits
 • Στον καθρέφτη του νερού Δυσπιστείς Την ίδια σου την όψη

 • ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

 • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

 • Μπορεί αυτός ο κόσμος να είναι ένα λάθος αλλά οι κερασιές ανθίζουν

 • ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – SOS 1056

 • Αγέραστες οι δίνες. Ο κύκλος αγέραστος σαν πνεύμα που περιφέρει τα ρόδια του από γενιά σε γενιά, αφήνοντας σαν χνάρι, το πουκάμισό του φιδιού, να περπατήσει ο απόγονος, να ξεγελάσει το Μινώταυρο και να αγκαλιάσει το φως και σένα!!!

 • WWF

 • Συγκεντρώνω τους πόθους μας, έτσι έξω από τους προμαχώνες έχω την πολιτεία μας στην καρδιά και έναν αόρατο στρατό με άρματα και άλογα βάζω στα δικά σου χέρια

 • Αρχείο

 • XAMOΓΕΛΑΣΤΕ

 • Πήγαινε στην παραλία σκύψε στη θάλασσα … ξεκίνα να μετράς τις σταγόνες του νερού.... Τόσο πολύ σ’αγαπώ!!!

 • Γ.ΡΟϊΛΟΣ 1867-1928

  Γ.ΡΟϊΛΟΣ 1867-1928 Οι ποιητές (π. 1919)

  Το DNA του Ποιητή

  Μίνα Παπανικολάου

  “Στα βιβλία της ζωής, που δεν γράφτηκαν ακόμα, στο αίμα των Ποιητών που θα ρέει πάντα ταγμένο στην Ουτοπία, στο θάνατο που νικήθηκε από το δάκρυ της αγάπης, στα παλάτια που χτίσαμε, αποκλείοντας τα σκοτάδια, στο Φως, Νυν και Αεί”
   
 • Κικλήσκω μέγαν, αγνόν, εράσμιον, ηδύν έρωτα, τοξαλκή, πτερόεντα, πυρίδρομον, εύδρομον ορμή, συμπαίζοντα θεοίς ηδέ θνητοίς ανθρώποις, ευπάλαμον, διφνή, πάντων κληίδας έχοντας

 • SYNC BLOGS

 • γλάροςΠου ακούμπησες τα λευκά σου φτερά και έγιναν γκρίζα; ρώτησε τον γλάρο μια πεταλούδα. - Πέρασα από την σκέψη ενός πικραμένου... ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

 • Σώπασε…
  ένα σκυλί αλυχτάει μέσα στη νύχτα..
  Σώπασε…
  ένας κάδος απορριμμάτων
  λεηλατείται στα μουλωχτά έξω από την πόρτα μας.
  Σώπασε....
  Ένα κλάμα παιδιού σέρνεται στο δρόμο σα φίδι.
  Σώπασε…
  Δεν έχω πια λέξεις.
  Τις σκόρπισα όλες σε μικρές-μικρές φλογίτσες
  και περιμένω, βουβά να με αγκαλιάσεις απόψε…..
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΑΝΕR' S TATTOO

  ΝΕΡΑΪΔΑ ΜΟΥ

  Kοιτώ τα μάτια σου και ταξιδεύω σε χίλιες παραμυθιένες λίμνες....

  μα πάντα μια η νεράϊδα....

  ΕΣΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!!!!!

 • ''Άς χαρίσουμε στην λογική αλήτικες φτερούγες''

  Π.Ελυάρ

  Kι΄αμα πηδάω κάθε νύχτα

  από την κορυφή της λύπης μου δεν είναι απο συνήθεια ειναι γιατί η αλήθεια, κύριοι, προϋποθέτει ύψος.

  Γ.Στίγκας

  ΤΟ ΦΕΥΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ

  Μου μοιάζουνε οι πελαργοί

  σαν την ψυχή του ποιητή

  που και να θέλει δεν μπορεί

  στον τόπο του να μένει...

 • το πρώτο μου βραβείο

  ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΥ BLOG http://www.sync.gr/takis012/

Άλλος για τον «ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟ»???

Μια απολαυστική διαδικτυακή περιπλάνηση μήκους 9.259 χιλιομέτρων από τη Μόσχα ως το Βλαδιβοστόκ

‘Ενα ταξίδι θαυμαστό στην καρδιά της απέραντης ρωσικής γης, από τη Μόσχα ως τα απώτατα ανατολικά παράλια της παγωμένης Σιβηρίας, περιλαμβάνεται στα πιο άγρια όνειρα κάθε φίλου της περιπέτειας. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ταξίδι με ένα θρυλικό τρένο, τον Υπερσιβηρικό. Σε μια διαδρομή μήκους 9.259

χιλιομέτρων ένας ολόκληρος κόσμος ξετυλίγεται μπροστά στο παράθυρο του «κουπέ»: τα ποτάμια της Σιβηρίας, τα πυκνά δάση, τα πανύψηλα βουνά, η λίμνη Βαϊκάλη- και φυσικά η ατελείωτη στέπα.

Υπάρχουν όμως και οι «εικονικοί ταξιδιώτες». Σε αυτούς ακριβώς η διαδικτυακή πύλη Google Russia, σε συνεργασία με τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους, προσφέρει πλέον ένα δωρεάν εισιτήριο πρώτης θέσης στον Υπερσιβηρικό από την… πολυθρόνα τους, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Αρκεί να πληκτρολογήσουν μια διεύθυνση στο Διαδίκτυο (www. google. ru/intl/ru/landing/transsib/en. html) και να απολαύσουν τη διαδρομή, η οποία διαρκεί περίπου έξι μερόνυχτα.

Ηταν απλό, σαν το αβγό του Κολόμβου: οι Ρώσοι προσάρμοσαν μια κάμερα σε βαγόνι αμαξοστοιχίας του Υπερσιβηρικού και κατέγραψαν ό,τι βλέπει το μάτι του επιβάτη από το παράθυρο. Το virtual ταξίδι εξελίσσεται σε χρόνο πραγματικό, τα πλάνα ξετυλίγονται σε φυσική αλληλουχία.

Ο ταξιδιώτης της ραστώνης μάλιστα διαθέτει πρόσθετο πλεονέκτημα. Με ένα κλικ στο «ποντίκι» μπορεί να παρακολουθήσει σε χάρτη ή σε δορυφορική απεικόνιση τη διαδρομή και να εντοπίσει σε ποιο σημείο βρίσκεται το εικονικό τρένο ανά πάσα στιγμή. Επίσης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πολλαπλές μπάντες ήχου, ώστε να ακούει είτε τον μονότονο θόρυβο των τροχών στις σιδηροτροχιές είτε ρωσική μουσική με ή χωρίς μπαλαλάικες.

Αν θέλει, μπορεί να απολαύσει και την απαγγελία (δυστυχώς προς το παρόν μόνο στη ρωσική γλώσσα, αν και υπάρχει αγγλόφωνη εκδοχή της ιστοσελίδας) εκτενών αποσπασμάτων από δύο κλασικά αριστουργήματα της ρωσικής λογοτεχνίας: του επικού μυθιστορήματος «Πόλεμος και ειρήνη» του Λέοντος Τολστόι και των «Νεκρών ψυχών» του Νικολάι Γκόγκολ. Κά ποια στιγμή στο μέλλον δεν αποκλείεται να στηθεί και πραγματική κάμερα η οποία θα μεταδίδει σε ζωντανή σύνδεση στο Ιnternet πλάνα από τη διαδρομή.

«Σκοπός μας είναι να δείξουμε την ομορφιά της πατρίδας μας» δηλώνει σε συνέντευξή της προς τη βρετανική εφημερίδα «Τhe Guardian» η Αλα Ζαμπρόφσκαγια, εκπρόσωπος της Google Russia. Και σημειώνει: «Ο υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος είναι το δυνατό χαρτί της Ρωσίας. Σκεφθήκαμε να προσφέρουμε το συναρπαστικό αυτό ταξίδι σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ακόμη και σε αυτούς που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ταξιδέψουν». Αυτό που της έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, όπως είπε, ήταν «η λίμνη Βαϊκάλη. Ηταν μια πεντακάθαρη ηλιόλουστη ημέρα όταν τραβήξαμε τα πλάνα, με καταγάλανο ουρανό.

Παρακολουθώντας την εναλλαγή των τοπίων είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσει κανείς».

Τα γυρίσματα έγιναν τον Αύγουστο του 2009 από δύο τηλεοπτικά συνεργεία που διέσχισαν σχεδόν δύο ηπείρους: τη μισή Ευρώπη και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας. Ξεκινώντας από τη Μόσχα έφθασαν στο Βλαδιβοστόκ, όχι σε έξι αλλά σε 30 ημέρες καθώς βιντεοσκοπούσαν μόνο όσο διαρκούσε το φως της ημέρας και τα βράδια διανυκτέρευαν σε διάφορες πόλεις κατά μήκος της διαδρομής.

Κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας ξεκινάει ένα επικό ταξίδι συνολικής διάρκειας 150 ωρών με αφετηρία τον σιδηροδρομικό σταθμό της Μόσχας. Περνάει από τα προάστια και συνεχίζει χωρίς ανάσα στην ενδοχώρα, καλύπτοντας 12 ρωσικές επαρχίες και 87 πόλεις. Παράλληλα μπορεί να επισκεφθεί ψηφιακά δεκάδες πόλεις-σταθμούς, αφού με ένα κλικ του «ποντικιού» το πρόγραμμα προσφέρει τρίλεπτη ξενάγηση σε αξιοθέατα. «Είναι λίγοι αυτοί που έχουν αποτολμήσει ολόκληρο το ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό, αλλά πιστεύω ότι πολύ περισσότεροι είναι αυτοί που το λαχταρούν. Τώρατο Διαδίκτυο παρέχει τη δυνατότητα να πάρει κανείς μια εικόνα τού τι σημαίνει το ταξίδι αυτό, προσφέροντας κίνητρα όχι μόνο για εικονικά αλλά και για αληθινά ταξίδια στη Ρωσία» αναφέρει ο Κονσταντίν Κουζμίν, διευθυντής μάρκετινγκ της Google Russia.

Ο σιδηρόδρομος των 1,5 δισ. ρουβλίων
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Η κατασκευή του βασικού άξονα (Μόσχα- Βλαδιβοστόκ) άρχισε το 1891 και ολοκληρώθηκε το 1913. Το έργο κόστισε 1,5 δισ. ρούβλια, ποσό τεράστιο για την εποχή. Ξεπεράστηκε μόνον από τις συνολικές στρατιωτικές δαπάνες της Ρωσίας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα σχέδια και τη χρηματοδότηση του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου ενέκρινε προσωπικώς ο τσάρος Αλέξανδρος Β΄ στην Αγία Πετρούπολη. Ανέθεσε την επίβλεψη στον γιο του Αλέξανδρο Γ΄ (φωτογραφία), ενώ επικεφαλής του προγράμματος διορίστηκε το 1889 ο Σεργκέι Βίτε, υπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος Σιδηροδρομικών Υποθέσεων. Η κατασκευή άρχισε ταυτόχρονα στα δύο άκρα. Στα εργοτάξια χρησιμοποιήθηκαν κυρίως ρώσοι στρατιώτες και βαρυποινίτες καταδικασμένοι σε καταναγκαστικά έργα. Αμφότεροι έμειναν απλήρωτοι, ενώ δεκάδες έχασαν τη ζωή τους λόγω των άθλιων συνθηκών εργασίας. Από την Αγία Πε τρούπολη ο Υπερσιβηρικός διακλαδώνεται με τον κεντρικό ιστό των ρωσικών σιδηροδρόμων, διαθέτοντας ανταποκρίσεις για εκατοντάδες πόλεις της Ρωσίας, της Ευρώπης και της Ασίας.

Αλλες τέσσερις βασικές γραμμές συνδέονται με τον Υπερσιβηρικό: οι Σιδηρόδρομοι Ανατολικής Κίνας, ο Υπερμαντζουρικός, ο Υπερμογγολικός και η σχετικά πρόσφατη Κεντρική Γραμμή Βαϊκάλης- Αμούρ, η οποία ολοκληρώθηκε το 1991.

Η ηλεκτροδότηση της γραμμής άρχισε το 1929 και ολοκληρώθηκε το 2002. Ο Υπερσιβηρικός αποτελεί το βασικό μέσο συγκοινωνίας στο εσωτερικό της Ρωσίας, ενώ μεταφέρει και το 30% των ρωσικών εξαγωγών. Σήμερα εντάσσεται σε ευρύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο το οποίο συνδέει τη Μόσχα και την ευρωπαϊκή Ρωσία με τις ρωσικές επαρχίες της Απω Ανατολής, αλλά και τη Μογγολία, την Κίνα και τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ

Ένα Σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: