• Δώστε μου ένα μέρος να κοιτάω

  Ξεχάστε με στη θάλασσα.....

  GAIVOTAS

  Να’ μουν πουλί θαλασσινό
  να ‘ρχόμουνα όπου είσαι…


  Choose your language
  to translate

  Πάνω από τις πατημασιές που αφήνουν οι οπλές των αλόγων

  καθώς οι άνθρωποι έφιπποι καλπάζουν

  ακολουθώντας τα τύμπανα της παραφροσύνης

  θα σκορπίζω τις στιγμές μας αγάπη μου σβήνοντας έτσι

  -αν και με πόνο- τα ίχνη από το μάταιο τούτο σπαραγμό.

  Για τους μακρινούς απόγονούς μας,

  όταν από ανάγκη κάποτε θα θελήσουν να μας πάρουν το κατόπι….

  μη και ματώσουν σε τούτους τους θρυμματισμένους καιρούς που αγαπηθήκαμε….

  Β.Π

 • free counters

  ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ efigeo63@gmail.com

 • Blog Stats

  • 840,288 hits
 • Στον καθρέφτη του νερού Δυσπιστείς Την ίδια σου την όψη

 • ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

 • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

 • Μπορεί αυτός ο κόσμος να είναι ένα λάθος αλλά οι κερασιές ανθίζουν

 • ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – SOS 1056

 • Αγέραστες οι δίνες. Ο κύκλος αγέραστος σαν πνεύμα που περιφέρει τα ρόδια του από γενιά σε γενιά, αφήνοντας σαν χνάρι, το πουκάμισό του φιδιού, να περπατήσει ο απόγονος, να ξεγελάσει το Μινώταυρο και να αγκαλιάσει το φως και σένα!!!

 • WWF

 • Συγκεντρώνω τους πόθους μας, έτσι έξω από τους προμαχώνες έχω την πολιτεία μας στην καρδιά και έναν αόρατο στρατό με άρματα και άλογα βάζω στα δικά σου χέρια

 • Αρχείο

 • XAMOΓΕΛΑΣΤΕ

 • Πήγαινε στην παραλία σκύψε στη θάλασσα … ξεκίνα να μετράς τις σταγόνες του νερού.... Τόσο πολύ σ’αγαπώ!!!

 • Γ.ΡΟϊΛΟΣ 1867-1928

  Γ.ΡΟϊΛΟΣ 1867-1928 Οι ποιητές (π. 1919)

  Το DNA του Ποιητή

  Μίνα Παπανικολάου

  “Στα βιβλία της ζωής, που δεν γράφτηκαν ακόμα, στο αίμα των Ποιητών που θα ρέει πάντα ταγμένο στην Ουτοπία, στο θάνατο που νικήθηκε από το δάκρυ της αγάπης, στα παλάτια που χτίσαμε, αποκλείοντας τα σκοτάδια, στο Φως, Νυν και Αεί”
   
 • Κικλήσκω μέγαν, αγνόν, εράσμιον, ηδύν έρωτα, τοξαλκή, πτερόεντα, πυρίδρομον, εύδρομον ορμή, συμπαίζοντα θεοίς ηδέ θνητοίς ανθρώποις, ευπάλαμον, διφνή, πάντων κληίδας έχοντας

 • SYNC BLOGS

 • γλάροςΠου ακούμπησες τα λευκά σου φτερά και έγιναν γκρίζα; ρώτησε τον γλάρο μια πεταλούδα. - Πέρασα από την σκέψη ενός πικραμένου... ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

 • Σώπασε…
  ένα σκυλί αλυχτάει μέσα στη νύχτα..
  Σώπασε…
  ένας κάδος απορριμμάτων
  λεηλατείται στα μουλωχτά έξω από την πόρτα μας.
  Σώπασε....
  Ένα κλάμα παιδιού σέρνεται στο δρόμο σα φίδι.
  Σώπασε…
  Δεν έχω πια λέξεις.
  Τις σκόρπισα όλες σε μικρές-μικρές φλογίτσες
  και περιμένω, βουβά να με αγκαλιάσεις απόψε…..
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΑΝΕR' S TATTOO

  ΝΕΡΑΪΔΑ ΜΟΥ

  Kοιτώ τα μάτια σου και ταξιδεύω σε χίλιες παραμυθιένες λίμνες....

  μα πάντα μια η νεράϊδα....

  ΕΣΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!!!!!

 • ''Άς χαρίσουμε στην λογική αλήτικες φτερούγες''

  Π.Ελυάρ

  Kι΄αμα πηδάω κάθε νύχτα

  από την κορυφή της λύπης μου δεν είναι απο συνήθεια ειναι γιατί η αλήθεια, κύριοι, προϋποθέτει ύψος.

  Γ.Στίγκας

  ΤΟ ΦΕΥΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ

  Μου μοιάζουνε οι πελαργοί

  σαν την ψυχή του ποιητή

  που και να θέλει δεν μπορεί

  στον τόπο του να μένει...

 • το πρώτο μου βραβείο

  ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΥ BLOG http://www.sync.gr/takis012/
 • Advertisements

Sidney Reilly, O ‘Ασσος των Κατασκόπων

reilly_sidney_2 Σαν σήμερα, στις 6/11/1925,  ο Sidney Reilly, ο μυθικός κατάσκοπος,  εκτελέστηκε στην Ρωσία,  από σοβιετικούς μυστικούς πράκτορες της OGPU (διαδόχου της «Τσεκά και πρόδρομου της KGB) που τον πυροβόλησαν πισώπλατα. Ο επισήμως επονομαζόμενος Sigmund Georgievich Rosenblum, κατ’ άλλους Shlomo Rosenblum, γεννήθηκε στις 24/3/1874 στην Οδυσσό της κάποτε Ρωσικής Αυτοκρατορίας (νυν Ουκρανία). Ηταν Εβραϊκής  καταγωγής και μοναχογιός ενός ιατρού και μιας πιανίστας.

Αυτός, ο Sidney Reilly, όπως αργότερα μετονομάστηκε από την Βρεττανική Κατασκοπεία, υπήρξε ο πραγματικός Τζέϊμς Μπόντ (James Bond) .

‘Ητανε ο Ιαν Φλέμινγκ (Ian Fleming), εκείνος ο συγγραφέας που εμπνεύστηκε από την Ian-Flemming150χαρισματική και πολυτάλαντη όσο και σκοτεινή προσωπικότητα του Sidney Reilly, για να γράψει τις διάσημες σ’ όλο τον κόσμο ιστορίες του πράκτορα 007!


Οι, δε,  κινηματογραφικές ταινίες; Πασίγνωστες! Sam Neil portraying Sidney Reilly ‘Ητανε, στην συνέχεια,  ο ηθοποιός Sam Neil, που υποδύθηκε σε τηλεοπτική σειρά, αποδίδοντας, κατά την  αποψή μου,  εξαιρετικά επιτυχημένα, την πολυσύνθετη προσωπικότητα του Sidney Reilly Και,  ο Sidney Reilly πέρασε οριστικά στην χώρα του μύθου! Ηταν, λένε, ιδιαίτερα  ευφυής, ιδιαίτερα εφευρετικός, πολύγλωσσος (ως άριστος γνώστης ,τουλάχιστον, επτά γλωσσών), γοητευτικός μποέμ, λάτρης του ωραίου, της πολυτελούς ζωής, είχε τους τρόπους ενός gendelman, την αριστη ικανότητα ενός απατεώνος , ήτανε εξαιρετικός στην τέχνη της ηθοποίίας και..βέβαια, ήτανε μέγας ηδονιστής και εραστής  γυναικών. Πολλές πτυχές από την προσωπικότητα του Reilly είναι , ακόμη, ενα μυστήριο.

‘Αλλες, ίσως διογκώθηκαν μιας και το πρόσωπο πέρασε στην σφαίρα του μύθου! Είναι, όμως,  γεγονός, ότι εργαζότανε ως μυστικός πράκτορας της Britain’s Secret Intelligence Service (ή SIS, η οποία αργότερα έγινε η M16) έως του τέλους της ζωής του.

‘Οπως,  γεγονός είναι ,  οτι τιμήθηκε από την Βρεττανική Κυβέρνηση με τον παράσημο του στρατιωτικού σταυρού για τις Sidney-Reilly-age32(150)υπηρεσίες που προσέφερε σε εκείνην , ως πράκτορας της, για το “έργο” του στην Ρωσία Η φωτογραφία του, στα δεξιά, είναι από τον έως προ τινος απόρρητο μυστικό φάκελλο των Σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών! Είναι γεγονός,  επίσης,  οτι υπήρξε δίγαμος ή μάλλον, ας μου επιτρέψετε την έκφραση, πολύγαμος! Είχε παντρευθεί, κατά τον βιογράφο του Andrew CooK και οχι μόνον,  τέσσερες γυναίκες και είχε ενδιάμεσα 90 ερωμένες!!

H πρώτη του σύζυγος ήταν η Ιρλανδικής καταγωγής  25χρονη Margaret Thomas, χήρα του 63 χρόνου πλούσιου ιερωμένου Hugh Thomas. Είχε εξώγαμη ερωτική σχέση μαζί του από το 1897 και την παντρεύτηκε ενα χρόνο μετά, τον Αύγουστο του 1898 με μάρτυρες στον γάμο τους, δύο πράκτορες της Βρεττανικής Κατασκοπείας, αφου – εν τω μεταξύ ο σύζυγός της είχε πεθάνει κάτω από “περίεργες” συνθήκες. ‘Ετσι , μέσω του γάμου του, απέκτησε και επίσημα το όνομα Σίντνεϊ Τζορτζ Ράιλι και με την σύζυγό του εκείνη, μερικούς μήνες αργότερα, πήγε ταξίδι στην Ρωσία, όπου και εκτελεσε χρέη ως μυστικός πράκτορας των Βρεττανών. Απασχολήθηκε με πολλές μυστικές επιχειρήσεις στην Γαλλία, στην γερμανία, στην Ρωσία..

Η πιό παράτολμη, ίσως ήταν η επιχείρηση ανατροπής του Σοβιετικού Vladimir-Lenin150 καθεστώτος, δια της δολοφονίας του Λένιν. Το περίφημο σχέδιο “The Lockhart Plot” Το σχέδιο απέτυχε, γιατί  προηγήθηκε η απόπειρα αυτή από την Φάνια Καπλάν (Dora Kaplan) στις 30 Αυγούστου 1918, η οποία και τάραξε αγρίως τα νερά.. με επί μέρους συνέπειες , την ερήμην καταδίκη του θάνατο για κατασκοπεία, οποτε και αν τον εύρισκαν. Τον Φεβρουάριο του 1915, ο Reilly “παντρεύτηκε”  την από μακρού χρόνου ερωμένη του Nadine (Nadezhda) Zalessky, 29 χρόνων, μια Ιουδαία Ουκρανή με καταγωγή από την Ελβετία , η οποία,  καθώς λέγεται,  ήταν ιδιάιτερης υψηλής ευφυίας και ομορφιάς.

Η τελευταία “σύζυγός” του, ήταν η πανέμορφη νοτιοαμερικάνα Pepita Pepita-&-Reilly-married200 Bobadilla. Μες στην βδομάδα από την γνωριμία τους, παντρευτήκανε.. ‘Ερως σφοδρός!‘Ηταν, τότε,  Δεκέμβρης του 1922.

Δύο χρόνια μετά, σε ένα ταξίδι “εργασίας ” στην Μόσχα, ο Sidney Reilly  εκτελείται εν ψυχρώ σε εκτέλεση, λέγεται, της θανατικής ποινής που είχε αποφασισθεί γιαυτόν από το 1918.

1167_bio_mainΗ σορός του Reilly στην Lubyanka Sick Bay.

‘Ητανε  η 6η του Νοέμβρη του 1925

Πηγές:

http://www.freedom4um.com/cgi-bin/readart.cgi?ArtNum=72488

http://www.thebiographychannel.co.uk/biography_story/1167:1344/1/The_Life_of_Reilly_Super_Spy.htm

http://www.sidneyreilly.com/

http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/SSreilly.htm

http://www.trutv.com/library/crime/terrorists_spies/spies/sydney_reilly/2.html

http://beatrikn.wordpress.com/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: