• Δώστε μου ένα μέρος να κοιτάω

  Ξεχάστε με στη θάλασσα.....

  GAIVOTAS

  Να’ μουν πουλί θαλασσινό
  να ‘ρχόμουνα όπου είσαι…


  Choose your language
  to translate

  Πάνω από τις πατημασιές που αφήνουν οι οπλές των αλόγων

  καθώς οι άνθρωποι έφιπποι καλπάζουν

  ακολουθώντας τα τύμπανα της παραφροσύνης

  θα σκορπίζω τις στιγμές μας αγάπη μου σβήνοντας έτσι

  -αν και με πόνο- τα ίχνη από το μάταιο τούτο σπαραγμό.

  Για τους μακρινούς απόγονούς μας,

  όταν από ανάγκη κάποτε θα θελήσουν να μας πάρουν το κατόπι….

  μη και ματώσουν σε τούτους τους θρυμματισμένους καιρούς που αγαπηθήκαμε….

  Β.Π

 • free counters

  ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ efigeo63@gmail.com

 • Blog Stats

  • 864,319 hits
 • Στον καθρέφτη του νερού Δυσπιστείς Την ίδια σου την όψη

 • ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

 • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

 • Μπορεί αυτός ο κόσμος να είναι ένα λάθος αλλά οι κερασιές ανθίζουν

 • ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – SOS 1056

 • Αγέραστες οι δίνες. Ο κύκλος αγέραστος σαν πνεύμα που περιφέρει τα ρόδια του από γενιά σε γενιά, αφήνοντας σαν χνάρι, το πουκάμισό του φιδιού, να περπατήσει ο απόγονος, να ξεγελάσει το Μινώταυρο και να αγκαλιάσει το φως και σένα!!!

 • WWF

 • Συγκεντρώνω τους πόθους μας, έτσι έξω από τους προμαχώνες έχω την πολιτεία μας στην καρδιά και έναν αόρατο στρατό με άρματα και άλογα βάζω στα δικά σου χέρια

 • Αρχείο

 • XAMOΓΕΛΑΣΤΕ

 • Πήγαινε στην παραλία σκύψε στη θάλασσα … ξεκίνα να μετράς τις σταγόνες του νερού.... Τόσο πολύ σ’αγαπώ!!!

 • Γ.ΡΟϊΛΟΣ 1867-1928

  Γ.ΡΟϊΛΟΣ 1867-1928 Οι ποιητές (π. 1919)

  Το DNA του Ποιητή

  Μίνα Παπανικολάου

  “Στα βιβλία της ζωής, που δεν γράφτηκαν ακόμα, στο αίμα των Ποιητών που θα ρέει πάντα ταγμένο στην Ουτοπία, στο θάνατο που νικήθηκε από το δάκρυ της αγάπης, στα παλάτια που χτίσαμε, αποκλείοντας τα σκοτάδια, στο Φως, Νυν και Αεί”
   
 • Κικλήσκω μέγαν, αγνόν, εράσμιον, ηδύν έρωτα, τοξαλκή, πτερόεντα, πυρίδρομον, εύδρομον ορμή, συμπαίζοντα θεοίς ηδέ θνητοίς ανθρώποις, ευπάλαμον, διφνή, πάντων κληίδας έχοντας

 • SYNC BLOGS

 • γλάροςΠου ακούμπησες τα λευκά σου φτερά και έγιναν γκρίζα; ρώτησε τον γλάρο μια πεταλούδα. - Πέρασα από την σκέψη ενός πικραμένου... ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

 • Σώπασε…
  ένα σκυλί αλυχτάει μέσα στη νύχτα..
  Σώπασε…
  ένας κάδος απορριμμάτων
  λεηλατείται στα μουλωχτά έξω από την πόρτα μας.
  Σώπασε....
  Ένα κλάμα παιδιού σέρνεται στο δρόμο σα φίδι.
  Σώπασε…
  Δεν έχω πια λέξεις.
  Τις σκόρπισα όλες σε μικρές-μικρές φλογίτσες
  και περιμένω, βουβά να με αγκαλιάσεις απόψε…..
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΑΝΕR' S TATTOO

  ΝΕΡΑΪΔΑ ΜΟΥ

  Kοιτώ τα μάτια σου και ταξιδεύω σε χίλιες παραμυθιένες λίμνες....

  μα πάντα μια η νεράϊδα....

  ΕΣΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!!!!!

 • ''Άς χαρίσουμε στην λογική αλήτικες φτερούγες''

  Π.Ελυάρ

  Kι΄αμα πηδάω κάθε νύχτα

  από την κορυφή της λύπης μου δεν είναι απο συνήθεια ειναι γιατί η αλήθεια, κύριοι, προϋποθέτει ύψος.

  Γ.Στίγκας

  ΤΟ ΦΕΥΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ

  Μου μοιάζουνε οι πελαργοί

  σαν την ψυχή του ποιητή

  που και να θέλει δεν μπορεί

  στον τόπο του να μένει...

 • το πρώτο μου βραβείο

  ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΥ BLOG http://www.sync.gr/takis012/
 • Advertisements

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

bergdorf-goodman

Ήταν, είναι και θα παραμείνει η πιο φωτεινή και γιορτινή εποχή του κόσμου! Από τα μέσα του Νοέμβρη οι πόλεις γεμίζουν χρώμα και εμπνέουν τους ανθρώπους να ξεχυθούν στους δρόμους κλέβοντας λίγη από τη μαγεία της εποχής.

Οι πλατείες στολίζονται γιορτινά, τα πάρκα και οι μεγαλύτεροι δρόμοι φωτίζονται με κάθε λογής λαμπάκια ενώ οι υπεύθυνοι των καταστημάτων ακολουθώντας την καταναλωτική μανία που μας κυριεύει αυτήν την περίοδο, διοχετεύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους σχεδιάζοντας εντυπωσιακές βιτρίνες που προκαλούν το βλέμμα και αυξάνουν τη διάθεση για αγορές.

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε συνηθίσει – ακόμα τουλάχιστον- να βλέπουμε εμπνευσμένες βιτρίνες που να ξεφεύγουν από τα τετριμμένα, υπάρχουν όμως σε όλον τον κόσμο καταστήματα που φροντίζουν να προσφέρουν στους πελάτες τους φαντασμαγορικά θεάματα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μία βόλτα στις πιο εντυπωσιακές βιτρίνες του κόσμου!

1.    Harrods (Λονδίνο) – “Holiday Express”
Λέγεται ότι χρειάστηκαν περισσότερες από 500 ώρες σκληρής δουλειάς για να σχεδιαστούν οι φετινές χριστουγεννιάτικες βιτρίνες σε ένα από τα πιο γνωστά πολυκαταστήματα του κόσμου, στο Harrods. Οι βιτρίνες του Harrods για τα Χριστούγεννα 2013 είναι επηρεασμένες από το κατεξοχήν βρετανικό μέσο μεταφοράς, το κλασσικό τρένο με ατμομηχανή.

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

Κάθε βιτρίνα και ένα βαγόνι, κάθε βαγόνι και μία ιστορία, κάθε βαγόνι και ένας ολόκληρος κόσμος ή καλύτερα μία σκηνή που όλα μαζί συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο θεατρικό έργο.

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

2.     Bergdorf Goodman (Νέα Υόρκη) –“Holidays on Ice”

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

Οι βιτρίνες του καταστήματος εγκαινιάστηκαν με τον πιο θεαματικό τρόπο καθώς για την εκδήλωση είχαν επιστρατευτεί ακροβάτες που κατέβαιναν σαν άλλοι spider men από τον τελευταίο όροφο του κτηρίου πετώντας αστερόσκονη! Πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν οι περισσότερες επίσημες αργίες/εορτές της Αμερικής όπως το Halloween, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η 4η Ιουλίου, μία για κάθε βιτρίνα!

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

Το αποτέλεσμα ήταν περισσότερο από εντυπωσιακό ενώ την εκδήλωση της «αποκάλυψης» την παρακολούθησε πλήθος κόσμου με ενθουσιασμό και φυσικά διάθεση για αγορές.


3.    Bijenkorf (Άμστερνταμ) –  “Bring on the night”

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και καλά πολυκαταστήματα της Ολλανδίας και κάθε χρόνο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων. Την ημέρα των εγκαινίων των χριστουγεννιάτικων βιτρινών (21 Νοεμβρίου) άναψαν 300.000 φώτα και το κατάστημα παρέμεινε ανοιχτό μέχρι αργά για να έχει ο κόσμος την ευκαιρία να κάνει τα ψώνια του.

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

Επηρεασμένες από το ζωικό βασίλειο είναι οι φετινές του βιτρίνες καθώς τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνουν ζώα σε περίεργους χρωματισμούς, κλουβιά, σπηλιές, δέντρα και κλαδιά χαρίζοντας στους τυχερούς περαστικούς ένα υπέροχο θέαμα.

4.    Gallery Lafayette (Παρίσι) –  “Il était une fois Noël”

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

Οι βιτρίνες του πολυκαταστήματος Gallery Lafayette ξεχωρίζουν κάθε χρόνο μα φέτος κλέβουν την παράσταση περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά καθώς εισάγουν ένα καινούργιο στοιχείο: τη διαδραστική βιτρίνα η οποία παραμένει κρυμμένη και αποκαλύπτεται μόνο αν την αγγίξεις! Μαγικό!

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

  Το φετινό θέμα τους το αντλούν από την αναμενόμενη καινούργια κινηματογραφική εκδοχή της ταινίας «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» με πρωταγωνιστές τη Léa Seydoux και τον André Dussollier οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στα «αποκαλυπτήρια». Οι υπόλοιπες δώδεκα, οι οποίες είναι animated, μας αφηγούνται την ιστορία της κούκλας Lilly και του αρκούδου Martin, οι οποίοι δέχονται μία μυστηριώδη πρόσκληση!

5.    Bloomingdales (Νέα Υόρκη) –  “Take a Journey around the World”

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις του κόσμου καθώς συγκεντρώνει στους κόλπους της ανθρώπους από όλα τα μέρη της γης. Ιταλοί, Γάλλοι, Άγγλοι,  έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στη Νέα Υόρκη, μακριά από την πατρίδα τους και τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

  Αυτή ήταν και η αφορμή για τις φετινές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του καταστήματος Bloomingdales το οποίο θέλει να φέρει στη Νέα Υόρκη το άρωμα άλλων χωρών κάνοντας τους «ξενιτεμένους» να αισθανθούν πιο κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Κάθε βιτρίνα είναι αφιερωμένη και σε άλλη χώρα του κόσμου λοιπόν και το Bloimingdales προσκαλεί τους περαστικούς να κάνουν ένα ταξίδι στο γύρο του κόσμου!

6.    Selfridges  (Λονδίνο) –  “Wish-List”

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά το κατάστημα Selfridges αποκάλυψε τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του βάζοντας τους περαστικούς να σκεφτούν τι δώρο θα ήθελαν τις φετινές γιορτές. Η κάθε μία βιτρίνα απεικονίζει ένα αντικείμενο σε υπερμεγέθεις διαστάσεις σχηματίζοντας όλα μαζί  μία πιθανή Wish-List του 2014!

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες


7.    Tiffany & CO (Νέα Υόρκη) – “Μινιατούρες”

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

Μία ολόκληρη περιοχή έχει σχεδιαστεί στις βιτρίνες ενός από τα πιο γνωστά καταστήματα κοσμημάτων της Νέας Υόρκης. Πολυτελείς κατοικίες σκεπασμένες με χιόνι περιμένουν με ανυπομονησία το έλκηθρο με τα δώρα του Άγιου Βασίλη. Μία παγωμένη νύχτα το έλκηθρο που είναι γεμάτο με γνωστά μπλε κουτάκια του Tiffany & Co, θα γυρίσει την περιοχή για να τα μοιράσει στους παραλήπτες τους.

8.    Printemps (Παρίσι) – «Noël, Joyeuse Obsession»

Κάθε χρόνο ένας διαφορετικός οίκος μόδας αναλαμβάνει τη διακόσμηση των έντεκα βιτρινών του καταστήματος Printemps Haussmann. Φέτος τυχερός στάθηκε ο οίκος Prada. Με μία εντυπωσιακή εκδήλωση και με επίσημη προσκεκλημένη τη Γούινεθ Πάλτροου το κατάστημα αποκάλυψε τις βιτρίνες του οι οποίες ήταν γεμάτες με λούτρινους κούκλους ντυμένους με ρούχα του οίκου Prada.

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

Παράλληλα, στην καρδιά των Printemps, δημιουργήθηκε ένας ειδικός χώρος, όπου παρουσιάζεται η εορταστική capsule σειρά, που ετοίμασε το διάσημο Μιλανέζικο brand, ειδικά για την περίσταση.

9.    Le Bon Marche (Παρίσι) – “Stops Time”

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

Είναι ένα από τα πιο παλιά μαγαζιά του Παρισιού που συμπληρώνει φέτος 160 χρόνια και το γιορτάζει με βιτρίνες αφιερωμένες στο χρόνο και την παράδοση. Οι βιτρίνες του έχουν μετατραπεί σε ένα διαφορετικό πολύχρωμο δάσος με κούκλες, δώρα αλλά και αντικείμενα του χρόνου όπως ρολόι κούκος, μετρονόμος κ.ο.κ. που μετρούν τον χρόνο αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αν βρεθείτε σε κάποια από τις πόλεις μην ξεχάσετε να απολαύσετε αυτές τις εντυπωσιακές βιτρίνες!Το θέαμα σίγουρα θα σας αποζημιώσει …

Καλές Γιορτές!

Πηγή: PATHFINDER

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: