• Δώστε μου ένα μέρος να κοιτάω

  Ξεχάστε με στη θάλασσα.....

  GAIVOTAS

  Να’ μουν πουλί θαλασσινό
  να ‘ρχόμουνα όπου είσαι…


  Choose your language
  to translate

  Πάνω από τις πατημασιές που αφήνουν οι οπλές των αλόγων

  καθώς οι άνθρωποι έφιπποι καλπάζουν

  ακολουθώντας τα τύμπανα της παραφροσύνης

  θα σκορπίζω τις στιγμές μας αγάπη μου σβήνοντας έτσι

  -αν και με πόνο- τα ίχνη από το μάταιο τούτο σπαραγμό.

  Για τους μακρινούς απόγονούς μας,

  όταν από ανάγκη κάποτε θα θελήσουν να μας πάρουν το κατόπι….

  μη και ματώσουν σε τούτους τους θρυμματισμένους καιρούς που αγαπηθήκαμε….

  Β.Π

 • free counters

  ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ efigeo63@gmail.com

 • Blog Stats

  • 848,540 hits
 • Στον καθρέφτη του νερού Δυσπιστείς Την ίδια σου την όψη

 • ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

 • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

 • Μπορεί αυτός ο κόσμος να είναι ένα λάθος αλλά οι κερασιές ανθίζουν

 • ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – SOS 1056

 • Αγέραστες οι δίνες. Ο κύκλος αγέραστος σαν πνεύμα που περιφέρει τα ρόδια του από γενιά σε γενιά, αφήνοντας σαν χνάρι, το πουκάμισό του φιδιού, να περπατήσει ο απόγονος, να ξεγελάσει το Μινώταυρο και να αγκαλιάσει το φως και σένα!!!

 • WWF

 • Συγκεντρώνω τους πόθους μας, έτσι έξω από τους προμαχώνες έχω την πολιτεία μας στην καρδιά και έναν αόρατο στρατό με άρματα και άλογα βάζω στα δικά σου χέρια

 • Αρχείο

 • XAMOΓΕΛΑΣΤΕ

 • Πήγαινε στην παραλία σκύψε στη θάλασσα … ξεκίνα να μετράς τις σταγόνες του νερού.... Τόσο πολύ σ’αγαπώ!!!

 • Γ.ΡΟϊΛΟΣ 1867-1928

  Γ.ΡΟϊΛΟΣ 1867-1928 Οι ποιητές (π. 1919)

  Το DNA του Ποιητή

  Μίνα Παπανικολάου

  “Στα βιβλία της ζωής, που δεν γράφτηκαν ακόμα, στο αίμα των Ποιητών που θα ρέει πάντα ταγμένο στην Ουτοπία, στο θάνατο που νικήθηκε από το δάκρυ της αγάπης, στα παλάτια που χτίσαμε, αποκλείοντας τα σκοτάδια, στο Φως, Νυν και Αεί”
   
 • Κικλήσκω μέγαν, αγνόν, εράσμιον, ηδύν έρωτα, τοξαλκή, πτερόεντα, πυρίδρομον, εύδρομον ορμή, συμπαίζοντα θεοίς ηδέ θνητοίς ανθρώποις, ευπάλαμον, διφνή, πάντων κληίδας έχοντας

 • SYNC BLOGS

 • γλάροςΠου ακούμπησες τα λευκά σου φτερά και έγιναν γκρίζα; ρώτησε τον γλάρο μια πεταλούδα. - Πέρασα από την σκέψη ενός πικραμένου... ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

 • Σώπασε…
  ένα σκυλί αλυχτάει μέσα στη νύχτα..
  Σώπασε…
  ένας κάδος απορριμμάτων
  λεηλατείται στα μουλωχτά έξω από την πόρτα μας.
  Σώπασε....
  Ένα κλάμα παιδιού σέρνεται στο δρόμο σα φίδι.
  Σώπασε…
  Δεν έχω πια λέξεις.
  Τις σκόρπισα όλες σε μικρές-μικρές φλογίτσες
  και περιμένω, βουβά να με αγκαλιάσεις απόψε…..
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΑΝΕR' S TATTOO

  ΝΕΡΑΪΔΑ ΜΟΥ

  Kοιτώ τα μάτια σου και ταξιδεύω σε χίλιες παραμυθιένες λίμνες....

  μα πάντα μια η νεράϊδα....

  ΕΣΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!!!!!

 • ''Άς χαρίσουμε στην λογική αλήτικες φτερούγες''

  Π.Ελυάρ

  Kι΄αμα πηδάω κάθε νύχτα

  από την κορυφή της λύπης μου δεν είναι απο συνήθεια ειναι γιατί η αλήθεια, κύριοι, προϋποθέτει ύψος.

  Γ.Στίγκας

  ΤΟ ΦΕΥΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ

  Μου μοιάζουνε οι πελαργοί

  σαν την ψυχή του ποιητή

  που και να θέλει δεν μπορεί

  στον τόπο του να μένει...

 • το πρώτο μου βραβείο

  ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΥ BLOG http://www.sync.gr/takis012/
 • Advertisements

Οι μίζες που έμειναν στην Ιστορία

srxstrxtxtxdtkdtu

Είναι η διαφθορά συνυφασμένη με την πολιτική;Τηναπάντηση έδωσε κάποτε ο Πάτρικ Τζέικ Ο΄ Ρουρκ.

«’Οταν οι αγορές και οι πωλήσεις ελέγχονται από τη νομοθεσία, το πρώτο πράγμα προς αγορά και πώληση είναι οι νομοθέτες» είπε κάποτε με το καυστικό χιούμορ του ο αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Και μάλλον είπε φωναχτά αυτό που οι περισσότεροι υποψιάζονται- αλλά δεν ομολογούν.‘Οταν οικυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα μπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς τότε η πτώση τους- είτε πραγματική είτε ηθική- είναι νομοτελειακή. Τα υψηλά πολιτικά αξιώματα φέρνουν τους κατόχους τους τόσο κοντά στο «βάζο με το μέλι» της διαφθοράς που πολλοί εξ αυτών δυσκολεύονται να μην το βουτήξουν μέσα.
Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του πρώην υπουργού κ.Τ. Μαντέλη περί των προεκλογικών του… χορηγιών από τη Siemens μάλλον ωχριούν μπροστά στα πολύπλοκα κυκλώματα μαύρου πολιτικού χρήματος που λειτουργούσαν (και κατά ορισμένους εξακολουθούν να λειτουργούν) σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία. Οι ακόλουθες υποθέσεις είναι χαρακτηριστικές.


ΓΑΛΛΙΑ Οι φρεγάτες στην Ταϊβάν και η «Πόρνη της δημοκρατίας»

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο «Μonde» αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος Σαρκοζί ίσως εμπλέκεται, από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών, σε σκάνδαλο με offshore εταιρεία μέσω της οποίας χρηματοδοτήθηκε η προεκλογική εκστρατεία του Εντουάρ Μπαλαντίρ το 1994 από πωλήσεις όπλων.

Η περίπτωση με τα περισσότερα «πλοκάμια» είναι πάντως της Εlf Αquitaine. Ολα ξεκίνησαν όταν μία δαιμόνια γαλλίδα εισαγγελέας, η Εύα Ζολί, ξεκίνησε τις έρευνές της το 1994.

Ο πρώην κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός Εlf είχε στενούς διαχρονικούς δεσμούς με το γαλλικό κράτος, που έγιναν στενότεροι επί προεδρίας Μιτεράν. Οι «σκοτεινές» δουλειές της εταιρείας γίνονταν μέσω μιας θυγατρικής της στην Ελβετία, της Εlf Αquitaine.

‘Ηταν στα γραφεία της Εlf Αquitaine που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το όνομα της Κριστίν- Ντεβιέ Ζονκούρ. Η Ζονκούρ ήταν η ερωμένη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ρολάν Ντιμά, στενότατου συνεργάτη του Μιτεράν. Η Εlf Αquitaine ήταν αυτή που «δάνεισε» τις υπηρεσίες της Ζονκούρ σε μια άλλη μεγάλη γαλλική επιχείρηση, την Τhomson- CSF (μετέπειτα Τhales).

Και η Ζονκούρ καλόπιασε τον Ντιμά «να σπρώξει» την πώληση των φρεγατών της εταιρείας στην Ταϊβάν το 1991. Η αγοραπωλησία αυτή κόστισε 16 δισ. φράγκα, εκ των οποίων 5 δισ. φράγκα ήταν η προμήθεια. Από τότε ως το 1996 οι λογαριασμοί του Ντιμά «φούσκωσαν» κατά περίπου 3 δισ. φράγκα.

Τελικά ο Ντιμά τη γλίτωσε στα δικαστήρια. Και η εισαγγελέας Ζολί δεν κατάφερε ποτέ να αποδείξει την εμπλοκή στο σκάνδαλο του πανίσχυρου υπουργού Εσωτερικών Σαρλ Πασκουά.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το τέλος του Κολ και ο «μακιαβελισμός» της Μέρκελ

Οι Χριστιανοδημοκράτες είχαν στήσει μηχανισμό μυστικών πόρων, μέσω του οποίου «ξέπλεναν» δωρεές των ισχυρών βιομηχάνων ήδη από την εποχή του Αντενάουερ.

Το σύστημα αρχίζει να καταρρέει τη δεκαετία του 1980 όταν ξεσπάει η υπόθεση Φλικ, που ονομάστηκε έτσι από τον μεγαλοεπιχειρηματία Φρίντριχ Καρλ Φλικ. Αυτός έδινε χρήματα σε όλα τα πολιτικά κόμματα με αντάλλαγμα τη φοροδιαφυγή των εταιρειών του.

Το σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) που σπίλωσε την υστεροφημία του «πατέρα» της γερμανικής ενοποίησης Χέλμουτ Κολ τη δεκαετία του 1990 είναι πολύ χαρακτηριστικό.

‘Ολα άρχισαν να έρχονται στο φως το 1999 όταν συνελήφθη ο τότε ταμίας του CDU Βάλτερ Λέισλερ Κιπ για φοροδιαφυγή επειδή δεν δήλωσε μία χορηγία από τον Καρλ- Χάιντς Σράιμπερ, πρώην λομπίστα της βιομηχανίας όπλων.

Τελικά τα χρήματα ήταν προμήθεια της γνωστής μας Τhyssen Κrupp για την εξαγωγή όπλων στη Σαουδική Αραβία.

‘Ετσι άρχισε η καταιγίδα των αποκαλύψεων. Και τελικά στις 16 Δεκεμβρίου 1999 ο Κολ παραδέχθηκε ότι δεχόταν τέτοιου είδους «χορηγίες», για το κόμμα όμως, όχι τον εαυτό του. Αρνήθηκε πάντως να κατονομάσει τους «δωρητές».

Μεταξύ 1993 και 1998, το CDU φέρεται να έλαβε με τον τρόπο αυτό περίπου δύο εκατομμύρια μάρκα. Στο κομματικό ταμείο μάλλον εισήλθαν και χρήματα από τη γνωστή μας Εlf Αquitaine, όταν ο γαλλικός όμιλος αγόρασε τα διυλιστήρια Λόινα στην πρώην Ανατολική Γερμανία.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Κολ να χάσει τον τίτλο του επιτίμου προέδρου των Χριστιανοδημοκρατών. Στο σκάνδαλο ενεπλάκη το όνομα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκλεκτού του Κολ για την προεδρία του CDU.

Διαβλέποντας την ευκαιρία, η τότε γενική γραμματέας του κόμματος έδρασε μακιαβελικά και αναρριχήθηκε στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών.

Το όνομά της; Ανγκελα Μέρκελ. Σήμερα είναι πλέον καγκελάριος.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η πτώση του Γκονζάλες και οι «σκοτεινές» κινήσεις του Λαϊκού Κόμματος

Στην Ισπανία, αυτήν την περίοδο, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο σκάνδαλο που πλήττει το Λαϊκό Κόμμα. Ορισμένοι μιλούν για το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο στη χώρα από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της Επιχείρησης Γκουρτέλ που ξεκίνησε από τον εισαγγελέα Μπαλτάσαρ Γκαρθόν – ο οποίος δεν ασχολείται πλέον με την υπόθεση καθώς οι ύποπτοι τον κατηγόρησαν ότι είναι προκατειλημμένος εναντίον τους.

Πάντως το αποτέλεσμα της έρευνας καλεί για τη σύλληψη 37 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο Λουίς Μπαρτσένας, πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος φέρεται να είχε «παρκάρει» σε λογαριασμούς offshore εταιρειών περίπου 1,5 εκατ. ευρώ από παράνομες χρηματοδοτήσεις. Ωστόσο, οι Σοσιαλιστές έχουν επίσης βεβαρημένο ιστορικό.

Οι κυβερνήσεις του Φελίπε Γκονζάλες άφησαν πίσω τους σημαντικό έργο, αλλά οι περιπτώσεις σκανδάλων που άρχισαν να εμφανίζονται τη δεκαετία του 1990 δεν ήταν λίγες. Η υπόθεση Χουάν Γκέρα υπήρξε καταλύτης. Ξέσπασε τον Ιανουάριο του 1990. Ο Χουάν Γκέρα ήταν αδελφός τού τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γκονζάλες, Αλφόνσο Γκέρα.

Πριν από την άνοδο των Σοσιαλιστών στην εξουσία, ο Γκέρα ελάμβανε επίδομα ανεργίας και ο Τύπος άρχισε να ρωτά πώς έφθασε να διαθέτει έπειτα από λίγα χρόνια τόσο μεγάλη ακίνητη περιουσία.

ΙΤΑΛΙΑ

Οι μίζες στρώνουν το χαλί στον «μπερλουσκονισμό»

Η επιχείρηση «Καθαρά χέρια» των δικαστών του Μιλάνου υπό τον διάσημο πλέον Αντόνιο ντι Πιέτρο ήταν η θρυαλλίδα που οδήγησε στη διάλυση του μεταπολεμικού πολιτικού συστήματος της Ιταλίας και άνοιξε τον δρόμο στην αναρρίχηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην εξουσία.

Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι όταν ο Ντι Πιέτρο συνελάμβανε, τον Φεβρουάριο του 1992, τον Μάριο Κιέζα, στέλεχος των Σοσιαλιστών, με την κατηγορία της δωροληψίας (αν και το ποσό των 4.000 ευρώ θα ακουγόταν αστείο σήμερα), θα άνοιγε το «Κουτί της Πανδώρας».

Για να γλιτώσει, ο Κιέζα άνοιξε το στόμα του. Και είχε πολλά να πει- ιδιαίτερα για τον τότε πανίσχυρο ηγέτη των Σοσιαλιστών και στενό φίλο του Μπερλουσκόνι, τον Μπετίνο Κράξι.

Ο Κιέζα μίλησε για τις στενές σχέσεις των Σοσιαλιστών με τους βιομηχάνους του Μιλάνου και τον «σκοτεινό» τρόπο χρηματοδότησης.

Την ίδια περίοδο η δολοφονία του δικαστή Φαλκόνε ο οποίος κυνηγούσε τη Μαφία και η σύλληψη, έναν χρόνο αργότερα, του διαβόητου «Κάπο ντε Κάπι», του Σαλβατότε «Τοτό» Ριίνα, έφεραν στο φως τις αμαρτωλές σχέσεις της Μαφίας με τα πολιτικά κόμματα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ

1. ΥΠΟΘΕΣΗ ΕLF AQUΙΤAINE

Η ιστορία: Ο πετρελαϊκός κολοσσός Εlf διοχέτευε μίζες μέσω θυγατρικής του στην Ελβετία για διάφορες δουλειές.

Κορυφαίο σκάνδαλο ήταν η πώληση φρεγατών στην Ταϊβάν. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας φέρεται να γνώριζε.

Η Εlf εμπλέκεται και στην αγορά των διυλιστηρίων της Λόινα στην πρώην Ανατολική Γερμανία,μέσω της οποίας μάλλον «πληρώθηκε» και η προεκλογική εκστρατεία του Χέλμουτ Κολ το 1994.

Πρόσωπα: Ρολάν Ντιμά,Κριστίν Ντεβιέ-Ζονκούρ

2.ΤΑ «ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ» ΤΟΥ CDU

Η ιστορία: Ο «πατέρας της γερμανικής επανένωσης» Χέλμουτ Κολ παραδέχεται ότι ελάμβανε μίζες και χορηγίες, όχι όμως για τον ίδιο αλλά για το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα.

Η φήμη του πλήττεται ανεπανόρθωτα. Στο σκάνδαλο εμπλέκεται και ο εκλεκτός του για τη διαδοχή Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.Την κατάσταση εκμεταλλεύεται η ‘Ανγκελα Μέρκελ που αναρριχάται στην ηγεσία.

Πρόσωπα: Χέλμουτ Κολ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,Ανγκελα Μέρκελ

3.ΣΚΑΝΔΑΛΟ TΑΝGΕΝΤΟΡΟLΙ ΚΑΙ «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ»

Η ιστορία: Η σύλληψη ενός απλού βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος το 1992 από τον διάσημο σήμερα δικαστή Αντόνιο ντι Πιέτρο ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» για το ιταλικό πολιτικό σύστημα.Στο στόχαστρο της επιχείρησης «Καθαρά χέρια» των δικαστών του Μιλάνου μπαίνει ο τότε πανίσχυρος ηγέτης των Σοσιαλιστών Μπετίνο Κράξι και η υπόθεση ανοίγει, στρώνοντας το χαλί και στην ανάδυση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πρόσωπα: Αντόνιο ντι Πιέτρο, Μπετίνο Κράξι,Σίλβιο Μπερλουσκόνι

4.Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΚΟΥΡΤΕΛ

Η ιστορία: Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 αρχίζουν να έρχονται στο φως διάφορες υποθέσεις διαφθοράς- τόσο οικονομικής όσο και πολιτικής.

Η υπόθεση Γκέρα,η υπόθεση Ρολντάν και η παραστρατιωτική δράση της GΑL κατά της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ πλήττουν ανεπανόρθωτα τον σοσιαλιστή ηγέτη Φελίπε Γκονζάλες.

Σήμερα όμως το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο στην Ισπανία είναι αυτό που πλήττει το Λαϊκό Κόμμα για τα «μαύρα» ταμεία του.

Πρόσωπα: Φελίπε Γκονζάλες,Λουίς Μπαρτσένας

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=335746

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: