• Δώστε μου ένα μέρος να κοιτάω

  Ξεχάστε με στη θάλασσα.....

  GAIVOTAS

  Να’ μουν πουλί θαλασσινό
  να ‘ρχόμουνα όπου είσαι…


  Choose your language
  to translate

  Πάνω από τις πατημασιές που αφήνουν οι οπλές των αλόγων

  καθώς οι άνθρωποι έφιπποι καλπάζουν

  ακολουθώντας τα τύμπανα της παραφροσύνης

  θα σκορπίζω τις στιγμές μας αγάπη μου σβήνοντας έτσι

  -αν και με πόνο- τα ίχνη από το μάταιο τούτο σπαραγμό.

  Για τους μακρινούς απόγονούς μας,

  όταν από ανάγκη κάποτε θα θελήσουν να μας πάρουν το κατόπι….

  μη και ματώσουν σε τούτους τους θρυμματισμένους καιρούς που αγαπηθήκαμε….

  Β.Π

 • free counters

  ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ efigeo63@gmail.com

 • Blog Stats

  • 840,960 hits
 • Στον καθρέφτη του νερού Δυσπιστείς Την ίδια σου την όψη

 • ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

 • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

 • Μπορεί αυτός ο κόσμος να είναι ένα λάθος αλλά οι κερασιές ανθίζουν

 • ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – SOS 1056

 • Αγέραστες οι δίνες. Ο κύκλος αγέραστος σαν πνεύμα που περιφέρει τα ρόδια του από γενιά σε γενιά, αφήνοντας σαν χνάρι, το πουκάμισό του φιδιού, να περπατήσει ο απόγονος, να ξεγελάσει το Μινώταυρο και να αγκαλιάσει το φως και σένα!!!

 • WWF

 • Συγκεντρώνω τους πόθους μας, έτσι έξω από τους προμαχώνες έχω την πολιτεία μας στην καρδιά και έναν αόρατο στρατό με άρματα και άλογα βάζω στα δικά σου χέρια

 • Αρχείο

 • XAMOΓΕΛΑΣΤΕ

 • Πήγαινε στην παραλία σκύψε στη θάλασσα … ξεκίνα να μετράς τις σταγόνες του νερού.... Τόσο πολύ σ’αγαπώ!!!

 • Γ.ΡΟϊΛΟΣ 1867-1928

  Γ.ΡΟϊΛΟΣ 1867-1928 Οι ποιητές (π. 1919)

  Το DNA του Ποιητή

  Μίνα Παπανικολάου

  “Στα βιβλία της ζωής, που δεν γράφτηκαν ακόμα, στο αίμα των Ποιητών που θα ρέει πάντα ταγμένο στην Ουτοπία, στο θάνατο που νικήθηκε από το δάκρυ της αγάπης, στα παλάτια που χτίσαμε, αποκλείοντας τα σκοτάδια, στο Φως, Νυν και Αεί”
   
 • Κικλήσκω μέγαν, αγνόν, εράσμιον, ηδύν έρωτα, τοξαλκή, πτερόεντα, πυρίδρομον, εύδρομον ορμή, συμπαίζοντα θεοίς ηδέ θνητοίς ανθρώποις, ευπάλαμον, διφνή, πάντων κληίδας έχοντας

 • SYNC BLOGS

 • γλάροςΠου ακούμπησες τα λευκά σου φτερά και έγιναν γκρίζα; ρώτησε τον γλάρο μια πεταλούδα. - Πέρασα από την σκέψη ενός πικραμένου... ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

 • Σώπασε…
  ένα σκυλί αλυχτάει μέσα στη νύχτα..
  Σώπασε…
  ένας κάδος απορριμμάτων
  λεηλατείται στα μουλωχτά έξω από την πόρτα μας.
  Σώπασε....
  Ένα κλάμα παιδιού σέρνεται στο δρόμο σα φίδι.
  Σώπασε…
  Δεν έχω πια λέξεις.
  Τις σκόρπισα όλες σε μικρές-μικρές φλογίτσες
  και περιμένω, βουβά να με αγκαλιάσεις απόψε…..
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΑΝΕR' S TATTOO

  ΝΕΡΑΪΔΑ ΜΟΥ

  Kοιτώ τα μάτια σου και ταξιδεύω σε χίλιες παραμυθιένες λίμνες....

  μα πάντα μια η νεράϊδα....

  ΕΣΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!!!!!

 • ''Άς χαρίσουμε στην λογική αλήτικες φτερούγες''

  Π.Ελυάρ

  Kι΄αμα πηδάω κάθε νύχτα

  από την κορυφή της λύπης μου δεν είναι απο συνήθεια ειναι γιατί η αλήθεια, κύριοι, προϋποθέτει ύψος.

  Γ.Στίγκας

  ΤΟ ΦΕΥΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ

  Μου μοιάζουνε οι πελαργοί

  σαν την ψυχή του ποιητή

  που και να θέλει δεν μπορεί

  στον τόπο του να μένει...

 • το πρώτο μου βραβείο

  ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΥ BLOG http://www.sync.gr/takis012/
 • Advertisements

ΜΠΟΥΦΑΛΟ ΜΠΙΛ: Ο ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΟΟΥΜΑΝ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΔΥΣΗΣ

 

WilliamNotman1

Τον Φεβρουάριο του 1846, πριν 166 χρόνια, γεννιόταν στο Σκοτ Κάουντυ της Αϊόβα ο Γουίλιαμ Φρέντρικ Κόντυ. Ο πατέρας του Ισαάκ και η μητέρα του Μαίρη Αν κατάγονται από το Οχάιο. Η γέννηση του τέταρτου γιού της οικογένειας συμπίπτει με τον πόλεμο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του Μεξικού, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες εκδικούνται τη σφαγή του Φορτ Άλαμο με την προσάρτηση του Νέου Μεξικού και τη Καλιφόρνιας.

 

Ήμαστε στα 1849 την εποχή που θα ξεσπάσει η «μανία του χρυσού». Απ’ αυτήν δεν ξεφεύγει και η οικογένεια Κόντυ, η οποία όμως τελικά θα εγκατασταθεί στο Κάνσας, σε μια περιοχή όπου τεράστιες εκτάσεις βρίσκονται υπό την κατοχή των ινδιάνων. Οι Κόντυ παραιτούνται από το κυνήγι του χρυσού, χτίζουν μια καλύβα και αρχίζουν να καλλιεργούν τη γη. Αν και ο μικρός Γουίλιαμ δεν θα αποκτήσει κάποια στοιχειώδη μόρφωση, οι γονείς φροντίζουν να του μεταδώσουν την αγάπη τους για την αμερικάνικη πάμπα, που αυτή την περίοδο κυριαρχείται από εξήντα (60) εκατομμύρια βίσωνες.

 

Όταν ο πατέρας του πεθαίνει είναι μόλις 11 ετών. Τώρα είναι αναγκασμένος να δουλέψει και προσλαμβάνεται ως το παιδί για τα θελήματα στο σιδηρόδρομο. Γρήγορα όμως γίνεται καστοροκυνηγός και εξερευνητής, μετά ταχυδρόμος στο «Πόνυ Εξπρές», όπως κι ο περίφημος φίλος του, ο πιστολά Γουίλντ Μπιλ Χίκοκ. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου ο Γουίλιαμ Κόντυ περνάει μια δύσκολη κρίση. Μη μπορώντας να ξεπεράσει το θάνατο της μητέρας του βρίσκει διέξοδο στο ποτό και στα χαρτιά.

 

Η λήξη του πολέμου συνοδεύεται από ένα τεράστιο κύμα μετανάστευσης; Οι έποικοι αναζητούν την τύχη τους στα δυτικά εδάφη της αχανούς χώρας. Για να καμφθεί η απεγνωσμένη αντίσταση των Ινδιάνων κατά των εισβολέων, συγκροτείται ένα μεγάλο σώμα στρατού υπό τις διαταγές του στρατηγού Κάστερ. Στις εκστρατείες κατά των Ινδιάνων ο Γουίλιαμ Κόντυ είναι ανιχνευτής και πολύ σύντομα το όνομά του αποκτά μυθικές διαστάσεις.

 

Αφού το πρόβλημα των Ινδιάνων θα λυθεί με τη βία, ο Κόντυ βρίσκει δουλειά στην κατασκευή του διηπειρωτικού σιδηροδρόμου. Αυτός αναλαμβάνει την τροφοδοσία των μεγάλων κατασκευαστικών ομάδων. Μαζί με άλλους βουβαλοκυνηγούς επιτίθεται στα μεγάλα κοπάδια και επιτυγχάνει πάντα νέα ρεκόρ στόχευσης. Μια φορά ο Μπούφαλο Μπιλ –όπως ονομάστηκε γι’ αυτές ακριβώς τις ικανότητές του- σε διάστημα μόνο 17 μηνών είχε σκοτώσει 4.200 ζώα!!!

 

Οι Ινδιάνοι, οι είχαν αποδείξει στην περίφημη μάχη του Λιτλ Μπιγκ Χορν, ότι δεν είναι διατιθεμένοι να περιμένουν άπραγοι την εξόντωσή τους, γίνονται εκ νέου επιθετικοί. Γι’ αυτούς τα κοπάδια των βισώνων είναι ζωτικής σημασίας, ενώ ο ρυθμός της καθημερινής τους ζωής είναι άμεσα συνδεδεμένος με το κυνήγι του βίσωνα. Σε μια μάχη ο Μπούφαλο Μπιλ θα σκοτώσει τον αρχηγό των Τσαγιέν, το Κίτρινο Χέρι, που είναι κι ο ηγέτης των ινδιάνικων εξεγέρσεων. Οι εφημερίδες πανηγυρίζουν για τον ήρωα που παίρνει εκδίκηση για το θάνατο του στρατηγού Κάστερ.

 

Πολύ γρήγορα, όμως, θα καταλάβει ότι η δόξα δεν σημαίνει πλούτη. Αντίθετα, μένει χωρίς δουλειά. Προσπαθεί να αυτοπαρουσιαστεί στο θέατρο και γράφει τα απομνημονεύματά του. Η μεγάλη επιτυχία έρχεται με το «Σώου της Άγριας Δύσης», στο οποίο παρουσιάζονται και άλλοι ζώντες ήρωες αυτής της περιόδου. Μετά τις θριαμβευτικές εμφανίσεις στις ΗΠΑ αρχίζει περιοδεία στην Ευρώπη. Λονδίνο, Παρίσι και τέλος το 1890 στη Ρώμη, όπου γίνεται δεκτός από τον Πάπα Λέοντα τον Δέκατο Τρίτο.

 

Διαρκώς ο γέρος πλέον Μπούφαλο Μπιλ καλείται να επιδείξει τη δεξιοτεχνία του στην ιππασία και να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς. Είναι το χαρακτηριστικό σύμβολο εκείνης της εποχής που ακόμη η Δύση ήταν άγρια. Το ίδιο θα παραμείνει και μετά το θάνατό του το 1917.

 

 

 

Ένα Σχόλιο

 1. Σαν σημερα το 1910 γεννηθηκε ο Νικος Καββαδιας η ποιηση του μαζι με τη με τη μουσικη του Θ.Μικρουτσικου και τις φωνες των Κουτρα,Κωχ,Παπακωνσταντινου…..και οχι μονο αφησαν ενα αξεπεραστο εργο………καλο υπολοιπο καλη μου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: