Το ντοκιμαντέρ «Οικογενειακή Υπόθεση»  της Αγγελικής Αριστομενοπούλου απέσπασε το Χρυσό Bραβείο στην κατηγορία Μουσική και Θέαμα στην 28η διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ οπτικοακουστικών προγραμμάτων Fipa που ολοκληρώθηκε   στις 25 Ιανουαρίου στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας.

To ντοκιμαντέρ αφορά στη δύναμη της οικογένειας και της μουσικής, όπως

περιγράφεται μέσα από τη ζωή των Ξυλούρηδων. Η ταινία αποκαλύπτει πώς τρεις διαφορετικές γενιές της οικογένειας σχετίζονται με την παράδοση και πόσο τους επηρεάζει στις επιλογές τους.

Από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τα αδέρφια του, τον φημισμένο λυράρη Ψαραντώνη και τον δεξιοτέχνη λαουτιέρη Ψαρογιάννη, μέχρι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, τρεις γενιές μουσικών κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας και τη μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.

Η διανομή της ταινίας ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό στον κινηματογράφο Δαναό και από τις 29 Ιανουαρίου θα προβάλλεται στις αίθουσες Αθήναιον Cinepolis (Αθήνα), Ολύμπιον (Θεσσαλονίκη), CineVille (Τρίπολη) και CineLand (Ρέθυμνο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση του Fipa κάθε χρόνο παρουσιάζονται απρόσμενες ιδέες, ελπιδοφόρα έργα, τολμηρές προσπάθειες και διοργανώνονται φόρουμ, συναντήσεις και συζητήσεις.

http://www.star.gr