• Δώστε μου ένα μέρος να κοιτάω

  Ξεχάστε με στη θάλασσα.....

  GAIVOTAS

  Να’ μουν πουλί θαλασσινό
  να ‘ρχόμουνα όπου είσαι…


  Choose your language
  to translate

  Πάνω από τις πατημασιές που αφήνουν οι οπλές των αλόγων

  καθώς οι άνθρωποι έφιπποι καλπάζουν

  ακολουθώντας τα τύμπανα της παραφροσύνης

  θα σκορπίζω τις στιγμές μας αγάπη μου σβήνοντας έτσι

  -αν και με πόνο- τα ίχνη από το μάταιο τούτο σπαραγμό.

  Για τους μακρινούς απόγονούς μας,

  όταν από ανάγκη κάποτε θα θελήσουν να μας πάρουν το κατόπι….

  μη και ματώσουν σε τούτους τους θρυμματισμένους καιρούς που αγαπηθήκαμε….

  Β.Π

 • free counters

  ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ efigeo63@gmail.com

 • Blog Stats

  • 956.735 hits
 • Στον καθρέφτη του νερού Δυσπιστείς Την ίδια σου την όψη

 • ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

 • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

 • Μπορεί αυτός ο κόσμος να είναι ένα λάθος αλλά οι κερασιές ανθίζουν

 • ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – SOS 1056

 • Αγέραστες οι δίνες. Ο κύκλος αγέραστος σαν πνεύμα που περιφέρει τα ρόδια του από γενιά σε γενιά, αφήνοντας σαν χνάρι, το πουκάμισό του φιδιού, να περπατήσει ο απόγονος, να ξεγελάσει το Μινώταυρο και να αγκαλιάσει το φως και σένα!!!

 • WWF

 • Συγκεντρώνω τους πόθους μας, έτσι έξω από τους προμαχώνες έχω την πολιτεία μας στην καρδιά και έναν αόρατο στρατό με άρματα και άλογα βάζω στα δικά σου χέρια

 • Αρχείο

 • XAMOΓΕΛΑΣΤΕ

 • Πήγαινε στην παραλία σκύψε στη θάλασσα … ξεκίνα να μετράς τις σταγόνες του νερού.... Τόσο πολύ σ’αγαπώ!!!

 • Γ.ΡΟϊΛΟΣ 1867-1928

  Γ.ΡΟϊΛΟΣ 1867-1928 Οι ποιητές (π. 1919)

  Το DNA του Ποιητή

  Μίνα Παπανικολάου

  “Στα βιβλία της ζωής, που δεν γράφτηκαν ακόμα, στο αίμα των Ποιητών που θα ρέει πάντα ταγμένο στην Ουτοπία, στο θάνατο που νικήθηκε από το δάκρυ της αγάπης, στα παλάτια που χτίσαμε, αποκλείοντας τα σκοτάδια, στο Φως, Νυν και Αεί”
   
 • Κικλήσκω μέγαν, αγνόν, εράσμιον, ηδύν έρωτα, τοξαλκή, πτερόεντα, πυρίδρομον, εύδρομον ορμή, συμπαίζοντα θεοίς ηδέ θνητοίς ανθρώποις, ευπάλαμον, διφνή, πάντων κληίδας έχοντας

 • SYNC BLOGS

 • γλάροςΠου ακούμπησες τα λευκά σου φτερά και έγιναν γκρίζα; ρώτησε τον γλάρο μια πεταλούδα. - Πέρασα από την σκέψη ενός πικραμένου... ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

 • Σώπασε…
  ένα σκυλί αλυχτάει μέσα στη νύχτα..
  Σώπασε…
  ένας κάδος απορριμμάτων
  λεηλατείται στα μουλωχτά έξω από την πόρτα μας.
  Σώπασε....
  Ένα κλάμα παιδιού σέρνεται στο δρόμο σα φίδι.
  Σώπασε…
  Δεν έχω πια λέξεις.
  Τις σκόρπισα όλες σε μικρές-μικρές φλογίτσες
  και περιμένω, βουβά να με αγκαλιάσεις απόψε…..
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΑΝΕR' S TATTOO

  ΝΕΡΑΪΔΑ ΜΟΥ

  Kοιτώ τα μάτια σου και ταξιδεύω σε χίλιες παραμυθιένες λίμνες....

  μα πάντα μια η νεράϊδα....

  ΕΣΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!!!!!

 • ''Άς χαρίσουμε στην λογική αλήτικες φτερούγες''

  Π.Ελυάρ

  Kι΄αμα πηδάω κάθε νύχτα

  από την κορυφή της λύπης μου δεν είναι απο συνήθεια ειναι γιατί η αλήθεια, κύριοι, προϋποθέτει ύψος.

  Γ.Στίγκας

  ΤΟ ΦΕΥΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ

  Μου μοιάζουνε οι πελαργοί

  σαν την ψυχή του ποιητή

  που και να θέλει δεν μπορεί

  στον τόπο του να μένει...

 • το πρώτο μου βραβείο

  ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΥ BLOG http://www.sync.gr/takis012/

Παίξτε τώρα online games και βοηθήστε την επιστήμη!

tumblr_mw7ktyN9Lk1qzw940o1_500Αν σκεφτεί κανείς ότι ο πλανήτης ολάκερος ξοδεύει 3 δισεκατομμύρια ώρες την εβδομάδα κολλημένος μπροστά σε οθόνες για online gaming, δεν είναι κρίμα να πηγαίνει τόσος χρόνος χαμένος; Ακόμη και ένα μικρό κλάσμα του αν αξιοποιούνταν για την επιστήμη, οι ερευνητές θα είχαν πρόσβαση σε μια ικανότατη δεξαμενή υπολογιστικής ισχύος, κατανεμημένη ανάμεσα στα εκατομμύρια των ανθρώπινων εγκεφάλων που το ‘χουν βάλει στόχο να περάσουν στο επόμενο level ενός άκρως εθιστικού παιχνιδιού.

Εύλογα, λοιπόν, προέκυψε η ιδέα να φτιαχτούν διασκεδαστικά online παιχνίδια, τα οποία παρασκηνιακά θα προσφέρουν στην επιστήμη. Μάλιστα, κάποιοι ονόμασαν αυτή τη νέα προσέγγιση ως «επιστήμη των πολιτών»! Ας δούμε μερικά success stories (sic) και τη λογική πίσω από το σχεδιασμό τους. Το 2011, οι παίκτες του online παιχνιδιού αναδίπλωσης πρωτεϊνών Foldit κατάφεραν σε μόλις 3 εβδομάδες να αποκρυπτογραφήσουν τη δομή ενός ενζύμου που προκαλεί μια ασθένεια παρόμοια με το AIDS σε πιθήκους, τη στιγμή που οι ερευνητές εργάζονταν για το ίδιο πρόβλημα επί 13 συναπτά έτη.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2012, οι παίκτες του αστρονομικού παιχνιδιού Planet Hunters κατάφεραν να ανακαλύψουν 40 εξωπλανήτες, οι οποίοι θα μπορούσαν δυνητικά να υποστηρίξουν το φαινόμενο της ζωής, αλλά δυστυχώς είχαν περάσει απαρατήρητοι από επαγγελματίες αστρονόμους.

Πως θα σας φαινόταν, λοιπόν, να χαραμίζετε το χρόνο σας -και αυτό χρειάζεται, don’t feel guilty- προσφέροντας τουλάχιστον κάτι χρήσιμο στην επιστήμη; Εμένα μου φαίνεται καλή ιδέα. Δοκιμάστε κι εσείς την ικανότητα σας να αναγνωρίζετε, να ταξινομείτε και να συσχετίζετε επιστημονικά δεδομένα, όπως και να εφαρμόζετε στρατηγική σχεδίαση παίζοντας ένα από τα παρακάτω παιχνίδια:

1. Phylo
games-phylo

Παίζοντας Phylo θα είναι δύσκολο να αποφασίσετε τι σας αρέσει περισσότερο. Τα πολύχρωμα παζλ ή η τζαζ μουσική; Όπως και να ‘χει, ο συνδυασμός των δύο καθιστά τον περίπλοκο κόσμο της βιοπληροφορικής παιχνιδάκι. Μπορεί εσείς να νομίζετε ότι απλά μετακινείτε χρωματιστά τουβλάκια σχηματίζοντας μοτίβα, αλλά στην πραγματικότητα ευθυγραμμίζετε αληλλουχίες DNA από διαφορετικά είδη οργανισμών, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στη διεξαγωγή της γονιδιακής έρευνας.

2. Foldit

zoran popovicΤο Foldit αναφέρθηκε και προηγουμένως και ίσως είναι αυτό που έκανε διάσημα τα επιστημονικά παιχνίδια. Με κινήσεις αναδιάταξης και περιστροφές στο 3D χώρο προσπαθείτε να βρείτε την πιο σταθερή δομή μιας πρωτεϊνης. Όσο πιο σταθερή η δομή, τόσο υψηλότερο το σκορ που θα επιτύχετε. Καθ’ οδόν, θα βοηθήσετε τους επιστήμονες να ανακαλύψουν περισσότερα σχετικά με τους κανόνες που ορίζουν το σχήμα και τη λειτουργία των πρωτεϊνών, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση του καρκίνου, της νόσου του Alzheimer και του ιού HIV, που προκαλεί την ασθένεια του AIDS.

3. Forgotten Island

Secret-Mission-The-Forgotten-Island_3Αν λατρεύατε το Monkey Island αυτό το παιχνίδι θα είναι μια συναρπαστική περιπέτεια για εσάς. Φανταστείτε ότι είστε ένας επιστήμονας παγιδευμένος σε ένα μυστηριώδες νησί, όπου μια έκρηξη κατέστρεψε ένα εργαστήριο βιολογίας. Φωτογραφίες διαφόρων ειδών οργανισμών είναι σκορπισμένες σε όλο το νησί κι εσείς πρέπει να τις συλλέξετε και να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με αυτές. Η δική σας εικονική εξερεύνηση μπορεί να βοηθήσει τους βιολόγους να μελετήσουν τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής και της επέκτασης των πόλεων στα τοπικά οικοσυστήματα.

4. Eyewire

EyeWire-J-Cell-Teaser-lower-resΤο παιχνίδι αυτό σχεδιάστηκε από το εργαστήριο του Sebastian Seung στο MIT, με σκοπό τον προσδιορισμό του κυτταρικού τύπου, της 3D μορφολογίας και της συνδεσμολογίας νευρικών κυττάρων του αμφιβληστροειδούς χιτώνα και σαφώς τη δική σας διασκέδαση. Σκεφτείτε ότι συναγωνίζεστε με άλλους 4 παίκτες για να υποδείξετε και να διορθώσετε τις παραλείψεις ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης. Ποιος είναι πιο έξυπνος λοιπόν; Το Eyewire αριθμεί περισσότερους από 70.000 παίκτες σε περισσότερες από 100 χώρες και έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές!

5. Galaxy Zoo

galaxyzooΠεριηγηθείτε ανάμεσα στα εκατομμύρια των γαλαξιών μέσα από φωτογραφίες και ταξινομήστε τους με βάση το σχήμα τους. Το σχήμα ενός γαλαξία προδίδει διάφορα στοιχεία για το παρελθόν του, όπως π.χ. αν έχει συγκρουστεί με κάποιον άλλον (ότι πρόκειται δηλαδή να συμβεί και στο γαλαξία μας με αυτόν της Ανδρομέδας, σε 4 δις χρόνια). Το παιχνίδι προσφέρει την ευκαιρία σε όσους δεν είναι αστρονόμοι να αντικρύσουν απομακρυσμένες γωνιές του σύμπαντος πριν από οποιονδήποτε άλλον. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας συγκινήσει, σκεφτείτε την πιθανότητα να δοθεί το όνομα σας σε έναν γαλαξία, όπως συνέβη με τον παίκτη Hanny van Arkel! .gr

Πηγή: www.lifo.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: